foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ 26-3-2024

Νέα σελίδα 4

Σύνδεσμοι WEBEX εκπαιδευτικών

Νέα σελίδα 4

Ωρoλόγιο Πρόγραμμα

Νέα σελίδα 4

Νέα σελίδα 4

Νέα σελίδα 4

Νέα σελίδα 4

Ενδοσχολική βία

Σαν σήμερα

Τελευταία άρθρα

Νέα σελίδα 4

Erasmus+ 2016-18

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ στο  κεντρο άθλησης The Yoga Basement

Την Πέμπτη  23/02/2023 το τμήμα  Βοηθών Φυσικοθεραπευτών της  Γ' Λυκείου του 2ου ΕΠΑΛ επισκέφθηκε στη Δράμα το στούντιο “The yoga basement” το οποίο είναι ένα κέντρο εξάσκησης διαφόρων ειδών γιόγκα για όλα τα επίπεδα.  
Στο στούντιο μάς υποδέχθηκε o χαμογελαστός και ήρεμος κ. Ιβάν Γιεγκόροφ , ο οποίος αφού μας ξενάγησε στο χώρο του, μας μίλησε για τα πολλαπλά οφέλη της τεχνικής τ γιόγκα στην υγεία και την χρήση της ως θεραπευτικό μέσο βελτίωσης της φυσικής κατάστασης και της ψυχικής υγείας. Μας αποκάλυψε ότι η τεχνική αποτελεί έναν εξαιρετικό τρόπο χαλάρωσης και ανακούφισης από το στρες. Στη συνέχεια  όλοι οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν ενεργά σε ένα ωριαίο πρόγραμμα για αρχάριους στη διάρκεια του οποίου εξασκήθηκαν σε βασικές στάσεις γιόγκα και ασκήσεις αναπνοής.   
Ευχαριστούμε θερμά τον υπεύθυνο του στούντιο για την όμορφη και μοναδική  εμπειρία που πρόθυμα μας πρόσφερε.

Την Παρασκευή στις 20/01/2023 ,το τμήμα  Βοηθών Φυσικοθεραπευτών της  Γ' Λυκείου του 2ου ΕΠΑΛ Δράμας επισκέφτηκε την Κομοτηνή  και συγκεκριμένα το Σύλλογο "Περπατώ".

Τα μέλη του συλλόγου μας υποδέχθηκαν εγκάρδια και  μας ξενάγησαν στο χώρο τους.  Αρχικά, συναντηθήκαμε με τον  Αντιπρόεδρο του συλλόγου κο Σπύρο Νταντανίδη, ο οποίος μας μίλησε για το σκοπό του συλλόγου που είναι "ο αγώνας για την ισότιμη συμμετοχή των ανθρώπων που επιθυμούν να δρουν και να παρευρίσκονται στην εκάστοτε κοινότητα", καθώς και για την εκπαίδευση ατόμων με κινητικές βλάβες στην αυτόνομη διαβίωση.

Περισσότερα...

Στα πλαίσια εκπαιδευτικής επίσκεψης τα τμήματα ΒΥΓ1Α, ΒΥΓ1Β, ΓΠΛ, ΓΒΡΕΦ  του σχολείου μας είχαν τη χαρά να περιηγηθούν κατά μήκος της Βασ. Όλγας στις μεγαλοπρεπείς βίλες του περασμένου αιώνα και να ταξιδέψουν πίσω στο χρόνο, όταν σ’αυτήν τη «γωνιά» της πόλης κάποτε έρχονταν να πάρουν τον αέρα τους οι πλούσιοι, οι οποίοι διατηρούσαν εδώ τις εξοχικές τους επαύλεις.

Περισσότερα...

Οι μαθητές   των τμημάτων  A 3  , BΥΓ1 Α   και  ΒΥΓ1Β     επισκέφθηκαν  το Μουσείο Τρένων Δράμας του Συλλόγου «Ήφαιστος».

Ξεναγήθηκαν από μέλη του Συλλόγου σε αίθουσα με αντικείμενα  των  σιδηροδρόμων (εργαλεία , εξαρτήματα  μηχανών (κ.λ.π)  καθώς και στο αμαξοστάσιο όπου φυλάσσονται  μηχανές τραίνων  και βαγόνια ιστορικού ενδιαφέροντος.

Οι εντυπώσεις των μαθητών και συνοδών από το χώρο , τα αντικείμενα  και την ξενάγηση υπήρξαν άριστες και μοναδικές. 

Περισσότερα...

Οι μαθητές του ΓΒΡΕΦ,ΓΙΑΤ,ΒΥΓ1Α και ΒΥΓ2Β την Τρίτη 13-12-2022 παρακολούθησαν την Θεατρική Παράσταση "Ένα Βήμα Τη Φορά" The musical, της Μαρίας Στεφάνου στο Θέατρο Radio City στη Θεσσαλονίκη.

Περισσότερα...

Την Πέμπτη 24-11-2022 και τη Δευτέρα 28-11-2022 η Γ’τάξη της ειδικότητας των Ιατρικών και Βιολογικών Εργαστηρίων του Ε.Κ του 2ου ΕΠΑΛ ΔΡΑΜΑΣ πραγματοποίησε διδακτική επίσκεψη στα διαγνωστικά εργαστήρια του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας και στο τμήμα της Αιμοδοσίας αντίστοιχα.

Περισσότερα...

Την Παρασκευή 25/11/2022 πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη του τμήματος Βοικ του  2ου ΕΠΑΛ Δράμας στο" Μαρμάρινο σπίτι" και στην έκθεση φωτογραφίας με θέμα τη Δράμα του 19ου και 20ου αιώνα.Ακολούθησε περιήγηση στα μνημεία του ιστορικού κέντρου της πόλης της Δράμας με ξεναγό την κ.Κόμσιου  και συνοδούς την κ.Καμπισιούλη και την κ.Τσελεπή.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό

Περισσότερα...

Την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου, η ομάδα της Α΄ τάξης του σχολείου μας που συμμετέχει στο Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Νερό πηγή ζωής» συμμετείχε σε ημερήσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στον Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Βιστωνίδας.

Περισσότερα...

Επισκέπτες

Σήμερα 43

Συνολικά 412468

Νέα σελίδα 4

Νέα σελίδα 4

Αθλητισμός

Role Models - Θετικά Πρότυπα

Φωτογραφικό υλικό

Ανακατεύθυνση στον παλιό ιστότοπο του σχολείου


Μαθητικά Περιοδικά
Ηλεκτρονικές εφημερίδες

Ξεχασμένες Πρακτικές
Σημερινές Λύσεις

Φεστιβάλ ταινιών
μικρού μήκους

Κινηματογραφικά
Νέα και... άλλα

Δραμινό
pc-game

Ερευνητικές εργασίες
Σχολικές Δραστηριότητες